Atgal
Blogas
3 būdai nepriekaištingai išvalyti makiažo kempinėlę

Makiažo įrankių, ypač kempinėlių, plovimas daug kantrynės bei kruopštumo reikalaujanti užduotis, kurios dauguma merginų nemėgsta bei vengia. Norime pasidalinti trimis skirtingais būdais kaip greitai ir svarbiausia efektyviai išplauti makiažo kempinėlę, kad ši atrodytų lyg nauja.

1 būdas: plovimas muilu.

Jei pažiūrėjusi į savo makiažo kempinėlę nebegalite pasakyti kokios ji turėtų būti spalvos, į pagalbą reikia pasielkti sunkiąją artileriją – muilą! Visai nesvarbu ar naudosite skystą muilą, kietą muilą ar šampūną, pasieksite puikų rezultatą.

1-as žingsnis: Sudrėkinkite kempinėlę.

Sudrėkinkite kempinėlę po tekančiu vandeniu kol ji prisisotins vandens.

2-as žingsnis: gerai išmuiluokite.

Jei naudojate skystą muilą arba šampūną, apipilkite juo kempinėlę ir švelniai masažuojančiais judesiais ištrinkite visą kempihnėlės paviršių. Jei naudojate kietą muilą, švelniai trinkite muilu kempinėlę iš visų pusių.

3-ias žingis: gerai išskalaukite.

Muilui stipriai suputojus turėtumėte aiškiai matytu makiažo likučius pasišalinant nuo kempinėlės, tuomet metas kempinėlę gerai išskalauti po tekančiu vandeniu. Pripildykite kempinelę vandeniu ir švelniai suspauskite delne, procesą pakartokite kelis kartus, kol matysite, kad iš kempinėlės išbėgantis vanduo švarus. Tuomet tiesiog padėkite kempinėlę nudžiūti.

2 būdas: plovimas mirkant.

Plovimas mirkant yra perfeccionistų mėgiamiausias būdas plauti kempinėlę. Naudojant šį plovimo metodą kempinėle pirma yra paliekama mirkti skystyje su plovikliu, po to išplaunama muilu.

1-as žingsnis: mirkymas.

Išspauskite kelis lašelius skysto ploviklio į dubenėlį su šiltu vandeniu, sumaišykite, panardinkite kempinėlę į paruoštą skystį ir palikite kelias minutes mirkti.

2-as žingsnis: nešvarumų trinimas.

Lengvai patrinkite nešvarias kempinėlės vietas šampūnu. Susidarius muilo sluoksniui, lengvai pirštais įmasažuokite jį į kempinėlę sukamaisiais judesiais. Taip puikiai išvalysite ne tik kempinėlės paviršių, bet ir gilesnius sluoksnius.

3-ias žingsnis: skalavimas.

Kai kempinėlė išskirs pudros likučius iš vidaus, galite nuskalauti ją šiltu tekančiu vandeniu. Leiskite kempinėlei prisisotinti vandens, tada lengvai suspauskite. Pakartokite procesą kelis kartus ir kai spausdžiant vanduo pasidarys skaidrus, palikite kempinėlę džiūti.

3 būdas: kempinėlės valymas mikrobangų krosnelėje.

Jei manote, kad pirmieji du būdai reikalauja per daug laiko, ši valymo technika – būtent jums! Tai puikus metodas greitai bei švariai išvalyti makiažo kempinėlę. Negana to, naudojantis mikrobangų krosnele, pašalinsite ne tik nešvarumus, bet ir kempinėlės viduje glūdinčias bakterijas.

1-as žingsnis: paruoškite ploviklio ir vandens mišinį.

Sumaišykite kelis lašus ploviklio (indų ploviklio ar šampūno) su vandeniu inde, kurį saugu kaitinti mikrobangų krosnelėje. Svarbu įpilti tiek vandens, kad įdėjus kempinėlę ji būtų pilnai apsemta.

2-as žingsnis: sudrėkinkite kempinėlę.

Kelis kartus sudrėkinkite kempinėlę tekančiu vandeniu, tuomet įdėkite į paruoštą indą.

3-ias žingsnis: pakaitinkite kempinėlę mikrobangų krosnelėje.

Pašildykite kempinėlę mikrobangų krosnelėje apie minutę. Kaitinant nešvarūs makiažo likučiai pasišalins nuo kempinėlės.

4-as žingsnis: išskalaukite kempinėlę.

Kai vanduo inde atvės, galite paimti kempinėlę ir išskalauti po tekančiu vandeniu. Skalaukite tol, kol vanduo taps skaidrus, tuomet lengvai nusausinus delne padėkite kempinėlę džiūti.

Pasidalink straipsniu
Panašūs straipsniai