Atgal
Blogas
Faktai apie ananasų naudą odai, kurių tikrai nežinojote

Niekam ne paslaptis, kad dauguma vaisių yra ypač naudingi mūsų odai: bananai garsėja odą šviesinančiomis, persikai maitinamosiomis, o citrina gaivinamosiomis savybėmis. Tačiau daugelis nenutuokia, kad ananasas – ne tik sultingas ir skanus vaisiaus, kurį megstame valgyti vieną arba pagardinti picą, bet ir be galo naudingas mūsų odos puoselėjimui.

Taigi, kuo anansas toks ypatingas odos priežiūroje?

Ananasų ekstrakto sudėtyje yra fermento, vadinamu bromelainu, kuris atkuria odos ląsteles, lėtina senėjimo procesus ir mažina odos pigmentacijos defektus. Bromelainas padeda negyvoms odos ląstelėms greičiau pasišalinti, taip atnaujindamas odą ir suteikdamas jai spindesio. Šis fermentas taip pat turi priešuždegiminių savybių. Dėl šių pliusų verta ananasą tiek valgyti, tiek ir naudoti priemones, savo sudėtyje turinčių ananasų ekstrakto.

Kokiai odai ananasas naudingiausias?

Jei jūsų oda kovoja su pigmentinėmis dėmėmis arba yra kamuojama spuogų, produktai, kurių sudėtyje yra ananasų – kaip tik jums. Enzimai, esantys ananasų sudėtyje padeda pašalinti spuogus, taip pat užkirsti kelią jų susidarymui. Kaip ir kituose citrusiniuose vaisiuose, ananase gausu vitamino C, kuris pasižymi odą skaistinančiomis savybėmis. Tad jei norite, kad jūsų oda būtų skaisti ir spindėtų, turėtumėte į mitybos bei odos priežiūros racioną įtraukti ananasus.

Vis gi, kokie odos tipai turėtų vengti per didelio ananasų vartojimo?

Jei jūsų oda jautri ar sausa, reikėtų nepadauginti produktų su ananasais, nes jie gali sudirginti odą ar ją dar labiau išsausinti Jautrios ir itin sausos odos savininkėms geriau rekomenduojama naudoti intensyviai odą drėkinančias priemones, pavyzdžiui, hialurono rūgštį, kuri ne tik skaistina odą, bet ir pasirūpina drėgmės balansu.

Pasidalink straipsniu
Panašūs straipsniai