Atgal
Blogas
Sužinokite, kuo gi hialurono rūgštis tokia ypatinga

Turbūt pastebėjote, kad šiuo metu visi giria įvairias rūgštis, ypač dažnai girdimą – hialurono rūgštį. Būtent ji vyrauja kaip pagrindinis aktyvusis ingredientas nuo spuogų, pigmentinių dėmių, raukšlių, odos šerpetojimo. Ši rūgštis intensyviai drėkina odą ir yra tinkama visiems odos tipams. Panagrinėkime labiau, kada, kodėl ir kaip ją vertėtų naudoti.

Pirmiausia, hialurono rūgštis yra labai stiprus drėkiklis. Hialurono rūgšties molekulės gali sugerti tūkstančius kartų daugiau vandens nei sveria pačios. Hialurono rūgšties molekulės kaip magnetas traukia drėgmę ir padeda ją išlaikyti odoje. Tiesa, ji randama odoje natūraliai ir atlieka ląstelių drėkinimo ir drėgmės išlaikymo funkciją. Deja, bet senstant jos koncentracija odoje mažėja, būtent dėl to verta pačioms rūpintis, jog oda gautų pakankamai šio ingrediento.

Išoriškai naudojamos odos priežiūros priemonės su hialuronu padeda drėkinti odą ir išlaikyti ją švelnią, todėl oda atrodo skaisti, sveika ir jauna. Hialurono rūgštis taip pat turi priešuždegiminių ir antioksiduojančių savybių, taigi pastovus jos naudoimas stabdo senėjimo procesus.

Hialurono rūgštis tinka visiem odos tipams, jos naudojimas nereikalauja jokio odos paruošimo, ją lengva derinti su kitais ingredientais. Vis tik, reiktų atižvelgti kokio tankio yra jūsų naudojamos priemonės hialurono rūgšties molekulės. Maksimaliam efektui pasiekti reikia rinktis kuo mažesnio tankio molekules, nes jos prasiskverbia į giliausius odos sluoksnius. Kitu atveju, priemonė liks ant odos išorės ir efektą suteiks tik viršutiniam odos sluoksniui. Taip pat svarbu žinoti, jog leidžiant laiką itin sausoje aplinkoje, hialuronas taip pat didesnį poveikį turės tik odos išorėje. Norint to išvengti, reiktų naudoti preimonę su hialurono rūgštimi, o ant viršaus odą padengti aliejuku ar kitu odos drėkikliu.

Taigi hialurono rūgštis yra puikus, gerą vardą ne bereikalo užsitarnavęs ingredientas. Kadangi jis natūraliai randamas odoje, mažai tikėtina, jog oda blogai sureaguos į hialurono rūgštį ir atsiras šalutinis poveikis. Dauguma atvejų, hialuroną skatinama naudoti drąsiai ir kasdien.

Pasidalink straipsniu
Panašūs straipsniai