Atgal
Blogas
Veiksmingiausi būdai kovoti su išsausėjusia galvos oda ir pleiskanomis

Šaltuoju metu pastebime padidėjusį pleiskanavimą galvos odoje ir kaskart pradedame žvalgytis parduotuvių lentynose n-tojo šampūno buteliuko, kuris padės mums kovoti su šia problema. Tačiau prieš įsigydamos naują priemonę, reikėtų išsiaiškinti, ar tikrai jūs susiduriate su padidėjusiu pleiskanavimu, ar tai tiesiog išsausėjusi galvos oda.

Padidėjęs pleiskanavimas bei išsausėjusi galvos oda pasižymi panašiais simptomais: atsiranda mažos šviesios dalelės ant plaukų ir jaučiamas padidėjęs galvos niežulys. Pagrindinis skirtumas, jog pleiskanos atsiranda tuomet, kai jūsų galvos oda išskiria per daug riebalo, kuris su laiku susikaupia ir nusisloksniuoja. Galvos oda išsausėja kuomet organizme trūksta vandens, susiduriate su šalto ar karšto oro pokyčiais, kamuoja odos ligos, kaip dermatitas, dėl amžiaus ir kt.

Kadangi odos raginis sluoksnis kaskart keičiasi, dažniausiai pleiskanavimo mes nepastebime. Tačiau jeigu odoje esantis mažas grybelis ima sparčiau daugintis, odos mikloflora sutrinka ir ląstelės atsinaujina kur kas greičiau. Mirusios odos ląstelės nespėja pasišalinti ir kaupiasi ant odos sudarydamos pleiskanas.

Norint išvengti pleiskanavimo bei sausos galvos odos pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į jūsų mitybą. Nuolatos gerkite daug vandens, sumažinkite suvartojamų angliavandenių, rafinuoto cukraus kiekį ir praturtinkite savo mitybą šviežiomis daržovėmis bei vaisiais.

Taip pat atsiradus pleiskanoms rekomenduojame dažniau plauti galvą, rečiau naudotis džiovintuvu ir leisti natūraliai išdžiūti plaukams. Nepiktnaudžiaukite sausu šampūnu, kuris gali būti viena iš priežaščių dėl jūsų galvos odos pleiskanavimo.

Išbandykite galvos skalpo šveitimą. Kaip kartą į savaitę yra rekomenduojama atlikti veido odos šveitimo procedūrą, taip tokia pat procedūra galite palepinti ir savo galvos odą. Šveitimo procedūra švelniai pašalina viršutinį negyvos sausos odos sluoksnį. Tokią procedūrą pakaks atlikti kartą per savaitę, kad tikrai pastebėtumete skirtumą savo galvos odoje.

Specialistai rekomenduoja naudoti šampūną, kuris mažina plaukų pleiskanavimą. Labai svarbu šampūną paskirstyti tik ant galvos odos, o ne plaukų. Šie šampūnai yra linkę išdžiovinti plaukus, tad po procedūros nepamirškite palepinti plaukų kondicionieriumi. Svarbiausia, kad ir kaip gali būti sunku, tačiau stenkitės nesikasyti galvos odos. Tokiu būdu ant plaukų nesimatys tiek daug pleiskanų, neskatins plaukų skilkimo ir nepablogins dabartinės situacijos.

Pasidalink straipsniu
Panašūs straipsniai