Atgal
Blogas
Kaip padėti odai kelionių metu?

Turbūt pastebėjote, kad keliaujant reikia sukti galvą ne tik dėl aprangosų, kurią pasiimsite į kelionę ar vietų, kurias aplankysite, tačiau ir dėl to, kaip prižiūrėti savo odą. Dažnai susiduriama su situacija, jog kelionės metu odos būklė suprastėja. Ir tai visiškai normalu, juk oda susiduria su įvairiais iššūkiais, pradedant pasikeitusiu klimatu, baigiant laiko zonų skirtumu. Tad, kaip su jais tvarkytis, kad atostogos neapkarstų, o žvilganti oda padėkotų?

Pirmiausia ir svarbiausia taisyklė: niekada nemėginkite naujų priemonių prieš kelionę ir žinoma nesugalvokite naujų, dar neišmėgintų priemonių pasiimti į kelionę! Odai reikia priprasti prie pasikeitusių produktų, o kelionė tikrai nėra geras metas jos pokyčiams. Pasikeitęs klimatas – iššūkis odai, neapkraukite jos dar ir pokyčiais odos priežiūros produktuose. Tik naudodama patikimas, išmėgintas priemones sumažinsite odos paraudimo, sudirgimo, išsausėjimo ar bėrimų tikimybę. Antras patarimas: kol keliaujate, būkite be makiažo arba naudokite jo kuo mažiau. Keliaujant, ypač lėktuvu, oras salone yra labai sausas, jei veidas tuo metu padengtas storu pudros sluoksniu, tai sudaro puikais sąlygas užsikimšti poroms. Taigi, įsitikinkite, kad oda kelionės metu yra švari ir intensyviai pridrėkinta drėkinančiomis odos priežiūros priemonėmis. O jei keliaujate į šiltus kraštus, būtinai pasirūpinkite apsauga nuo saulės.

Dažnai lietuvaitės keliauja į šiltus kraštus, kuriuose klimatas smarkiai skiriasi nuo mums įprasto. Akivaizdu, kad ir oda reaguoja į klimato pokyčius ir reikalauja atitinkamos adaptacijos. Jei kelionėje jaučiate, jog oda yra skausminga, šerpetoja ar jaučiate tempimą, tai ženklai, jog jai trūksta drėgmės iš išorės. Tokiu atveju gausiai naudokite priemones, turinčias hialurono rūgšties, arba vitamino C, taip pat palepinkite ją intensyviai drėkiančiomis kaukėmis.

Jeigu žinote, kad atostogų metu oda gali prakaituoti labiau nei įprastai, su savimi pasiimkite kaukių, kurios sudėtyje turi molio. Tokios kaukės ramins ir drėkins veido odą, tad tikrai pagelbės kai oda dėl karščio ir pagausėjusio prakaito kiekio pradės rausti, o poros bus labiau linkusios užsikimšti. Taip pat verta su savimi turėti ir dažnai naudoti veido dulksną. Ji atgaivins ir sudrėkins odą. Žinoma, stenkitės naudoti kuo mažiau kosmetikos, ypač bazių ir sunkios tekstūros priemonių.

Jei atostogaujate tropinio klimato juostoje, svarbiausia – pasirūpinti apsauga nuo saulės. Taip pat labai svarbu kruopščiai valyti odą, vengiant priemonių, turinčių SLS. Renkantis produktus kelionei tropinėje šalyje, atkreipkite dėmesį į tuos, kurie turi daugiau antioksidantų.

Na, o toms, kurios vyskta atostogauti į šalto klimato zonas, reikia rūpintis odos drėkinimu. Šaltam klimatui geriausia rinktis sunkesnės tekstūros, drėkiančias ir maitinančias priemones.

Pasidalink straipsniu
Panašūs straipsniai