Atgal
Blogas
Pasitikrinkite ar taisyklingai plaunate plaukus

Skirtingos struktūros plaukus reiktų plauti pasitelkus skirtingus būdus, priklausomai nuo to ar plaukai yra ilgi ar trumpi, tiesūs ar garbanoti. Nuo vaikystės žinome, kad plaukus reikia išmuiluoti šampūnu, kruopščiai nuskalauti vandeniu ir procesą pakartoti. Atrodo paprasta, tiesa? Deja, plaukų priežūros ekspertai prasitaria, kad nemažai moterų vis tik plaukus plauna netaisyklingai. To priežastis paprasta – ne visiems plaukų tipams taisyklės vienodos. Tiesiems plaukams reikia papildomo drėkinimo, dažytų plaukų spalvai pakenkti gali priemonės, turinčios parabenų ar sulfatų. Kad išvengtumėte netaisyklingo plovimo pasėkmių, dalinamės praktiškais patarimais.

Tiesūs plaukai

Tiesius plaukus yra palyginti lengva prižiūrėti. Dažniausiai nėra poreikio juos plauti kasdien, pakanka kas dvi-tris dienas naudojant monetos dydžio kiekį intensyviai drėkinančio ir spindesio suteikiančio šampūno. Tiesius plaukus plauti reiktų pradėti nuo šaknų, stengiantis neliesti galiukų, šampūnui gerai suputojus, nuskalauti vandeniu ir procesą pakartoti. Tuomet plaukus nuo vidurio iki galiukų padenkite kondicionieriumi, palikite porai minučių ir gerai nuskalauti. Tiesiems plaukams tinkamiausias yra lengvos sudėties, plaukų neapsunkinantis kondicionierius. Stenkitės nepalikti kondicionieriaus ilgiau nei porai minučių, nes tai apsunkina tiesius plaukus. Jei plaukai veliasi ar yra išsišakujusiais galiukais, kartą per savaitę palepinkite juos intensyviai drėkinančia kauke.

Stori, garbanoti plaukai

Garbanų turėtojos turėtų stengtis plaukus plauti rečiau, nes per dažnas šampūno naudojimas gali išsausinti plaukus. Kadangi garbanoti plaukai linkę mažiau riebaluotis, geriausia juos plauti kartą ar du per savaitę. Priklausomai nuo plaukų apimties ir ilgio, įmasažuokite šampūno į plaukų šaknis, vėl gi stenkitės šampūną masažuoti tik į plaukų šaknis ir galvos odą, o galiukų neliesti. Nuskalavus šampūną, naudokite kondicionierių. Įsitikinkite, kad kruopščiai išplaunate kondicionieriaus likučius, kad neapsunkintumėte plaukų. Išplovus garbanotus plaukus, svarbu netrinti jų rankšluosčių, o tapšnojamaisiais judesiais nusausinti. Taip pat venkite sukti šlapias garbanas rankšluosčiu, nes tai gali pažeisti plaukų struktūrą, tad galiukai išsišakos ir skilinės.

v104.png

Ilgi plaukai

Ilgų plaukų reiktų stengtis neplauti kasdien, mat per dažnas šampūno naudojimas gali juos išsausinti, tad plaukai išsišakos ir praras žvilgesį. Nors gali atrodyti kitaip, ilgiems plaukams taip pat nereikia didelio kiekio šampūno, per daug priemonių tik apsunkins plaukus ir skatins juos greičiau riebaluotis. Ilgus plaukus, kitaip nei trumpus, šampūnu galima dengti per visą ilgį, tačiau didžiausią dėmesį reiktų sutelkti į šaknis. Jei yra poreikis kondicionieriui, naudokite kuo lengvesnį ir būtinai kruopščiai išskalaukite.

Ploni, prigludę plaukai

Plonų, prigludusių plaukų savininkės dažniausiai susiduria su plaukų riebalavimosi probema. Tokius plaukus galima plauti kasdien, tačiau labai svarbu, kad priemonės nebūtų agresyvios sudėties, o šampūnas turėtų apimties suteikiančių savybių. Plaunant galvą kondicionieriaus nedenkite per visą plaukų ilgį, o tik nuo pusės jų ilgio iki galiukų. Šio tipo plaukams tarp plovimų taip pat galima naudoti sausą šampūną.

Dažyti plaukai

Per dažnai plaunami dažyti plaukai ne tik sausėja, tačiau ir greičiau praranda spalvą. Plaunant dažytus plaukus pirmiausia juos reiktų kuo labiau sudrėkinti, šiek tiek nusausinti ir tik tuomet naudoti šampūną. Dažytus plaukus kondicionieriumi rekomanduojama dengti nuo plaukų augimo vidurio iki galiukų. Labai svarbu, kad nei šampūno, nei kondicionieriaus sudėtyje nebūtų parabenų ir sulfatų.

Pasidalink straipsniu
Panašūs straipsniai